21 Kasım 2013 Perşembe

Patatesli Muffin

Malzemeler:

2 orta boy patates (küp doğranmış)
2 tane kırmızı biber (küp doğranmış)
bir tutam maydanoz (ince kıyılmış)
bir tutam dereotu (ince kıyılmış)
1 çay bardağı peynir rendesi (istediğiniz herhangi bir çeşit)
3 yumurta (bir tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak)
1 su bardağı yoğurt
3/4 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
tuz, karabiber, kuru nane, pul biber
2-2,5 su bardağı un

Üzeri için:
Susam veya çörekotu

Hazırlanışı:
Yumurta, yoğurt ve sıvı yağ iyice çırpılır. Un ve kabartma tozu hariç diğer tüm malzemeler de ilave edilip çırpmaya devam edilir. Son olarak un ve kabartma tozu da ilave edilip, kek hamuru hazır hale getirilir.
Küçük muffin kaplarına (veya küçük dikdörtgen borcama) paylaştırılıp, üzerine yumurta sarısı sürüp, susam çörek otu serptikten sonra 180 derece fırında pişmeye bırakılır. 
Pişen muffinleri 10 dakika kadar içlerini çekmeleri için fırında bekletildikten sonra sıcak olarak servis edilir. 
Afiyet olsun...


Püf Noktası:

Hamurun kıvamı, tatlı kek hamurlarına göre biraz daha yoğun bir kıvamda olmalı. Yumurtaların büyüklüğüne ve yoğurt kıvamına göre unu ayarlayabilirsiniz.

İçine istediğiniz farklı malzemeler koyup çeşitlendirebilirsiniz. (minik minik doğranmış mantar, taze soğan vaya küp doğranmış kabak gibi)

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

İzleyiciler

 

Pınarla Doydum Template by Ipietoon Cute Blog Design