5 Eylül 2013 Perşembe

Kahvaltılık Salçalı Sos


Malzemeler:

3 Yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası (istenirse acı olabilir)
2 domates
Yarım çay bardağı iri kırılmış ceviz
Yarım su bardağı zeytinyağ
2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
Karabiber
Kimyon
Kekik
Fesleğen
Nane
Pul biber (isteğe bağlı)

Hazırlanışı:

Domatesler rendelenip sıvıyağla beraber tavaya alınır. Domates suyunu çekince salçalar ilave edilir. 5 dakika kadar kavrulan salçalara baharatlar ve cevizi (sarımsak koyulacaksa bu aşamada bıçakla çok küçük kıyılmış olarak koyulur) de ilave edilip iyice karıştırıldıktan sonra ocaktan alınır. Soğuduktan sonra, ekmeklere sürülüp yenmeye hazırdır. Afiyet olsun...


Püf Noktası:

Benim kullandığım salça ev salçası olduğu için hazır salçalara göre daha tuzlu. Tuz tadını biraz kırsın diye içine domates rendeliyorum. Siz hazır salça kullanacaksanız buna gerek yok.
Baharat miktarlarını yazmadım . Damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Hatta isterseniz içine bir tutam maydanoz da doğranabilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

İzleyiciler

 

Pınarla Doydum Template by Ipietoon Cute Blog Design